Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - ΒΙΒΛΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - ΒΙΒΛΟΣ
ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

 


Ο κήπος της Εδέμ
Ο θεός φύτεψε ένα μεγάλο και ωραίο περιβόλι στην Ανατολή, σε τόπο που λεγόταν Εδέμ. Εκεί έβαλε τον άνθρωπο που είχε πλάσει. Στο περιβόλι εκείνο, που ονομάστηκε Παράδεισος, υπήρχαν δέντρα όμορφα και με πλούσιους καρπούς. Στη μέση του κήπου ο θεός φύτεψε το Δέντρο της Ζωής και το Δέντρο της Γνώσεως του Καλού και του Κακού.

Ένα ποτάμι ξεκινούσε από την Εδέμ για να ποτίζει τον Παράδεισο. Από κει και πέρα συνεχιζόταν χωρισμένο σε τέσσερα ποτάμια.
Το πρώτο λεγόταν Φισών.
Το δεύτερο λεγόταν Γεών.
Το τρίτο Τίγρης και
το τέταρτο Ευφράτης.

Ο άνθρωπος εγκαταστάθηκε στον κήπο της Εδέμ, για να τον φροντίζει και να τον φυλάει.
Τότε ο θεός πρόσταξε τον άνθρωπο και του είπε:
"Από κάθε δέντρο του κήπου μπορείτε να τρώτε καρπούς ελεύθερα, εκτός από το Δέντρο της Γνώσεως του Καλού και του Κακού. Από αυτό να μη φάτε, γιατί, την ημέρα που θα φάτε απ' αυτό, θα πεθάνετε".

Ύστερα ο θεός είπε:
"Δεν είναι καλό να μένει ο άνθρωπος μόνος του. θα του φτιάξω λοιπόν ένα σύντροφο".

Αλλά πρώτα ο θεός έφερε κάθε ζώο του αγρού και κάθε πουλί του αέρα, που είχε φτιάξει από τη γη, μπροστά στον άνθρωπο. Και περίμενε να δει πως ο άνθρωπος θα ονόμαζε το καθένα τους. Και όταν ο άνθρωπος ονόμασε κάθε πλάσμα, αυτό το όνομα έμεινε για το καθένα.
Ο άνθρωπος έδωσε ονόματα σ' όλα τα ζώα και σ' όλα τα πουλιά του αέρα και σ' όλα τα αγρίμια. Αλλά για τον εαυτό του ο άνθρωπος δεν είχε σύντροφο όμοιο του. Έτσι ο θεός έριξε τον άνθρωπο σε βαθύ ύπνο και μόλις εκείνος αποκοιμήθηκε, ο θεός πήρε ένα από τα πλευρά του.
Από αυτό το πλευρό, ο θεός έπλασε 'τη γυναίκα και την έφερε μπροστά στον άνθρωπο, που είπε τότε:
"Αυτό, τώρα, είναι κόκαλο από τα κόκαλα μου και σάρκα από τη σάρκα μου. Το όνομα της θα είναι Γυναίκα, μια και πάρθηκε από τον Άντρα".

Και ο άντρας και η γυναίκα ήταν γυμνοί, αλλά δεν ντρέπονταν. Γιατί ήταν άκακοι και αθώοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου