Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ




ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ
 
    Το παιδομάζωμα είναι γνωστή πρακτική, που ανά τους αιώνες εφαρμόσθηκε από τους πιο βάρβαρους λαούς της υφηλίου και μπο­ρεί να χαρακτηριστεί σαν μία ακόμη μορφή γενοκτονίας εις βάρος του λάου που το υφί­σταται.
Ένα τέτοιο παιδομάζωμα υπέστη και το Ελληνικό Γένος, κατά τη μακρά δουλεία του στον Τούρκο κατακτητή.
Τότε, γινόταν με τη βίαιη αρπαγή των μι­κρών παιδιών του υπόδουλου λαού και την «κατάλληλη» εκπαίδευσή τους ώστε να απο­βάλουν τα εθνικά χαρακτηριστικά της φυλής τους και να προσλάβουν την γλώσσα, την πίστη, τον πολιτισμό και γενικά το φρόνημα του κατακτητή.
 Τέτοιοι γενίτσαροι απέβαιναν για τους γεννήτορές τους πολύ σκληρότεροι και πλέον απάνθρωποι από τον ίδιο τον κατακτητή.
Σήμερα, η «Νέα Εποχή» του Υδροχόου («New Age») τα έχει ξεπεράσει όλα αυτά. Όπως σε όλους τους άλλους τομείς, έτσι και στο σύγχρονο παιδομάζωμα δεν εφαρ­μόζει τη βία η οποία έτσι ή αλλιώς γεννά αντιστάσεις αλλά την «πειθώ» ή, για να κυριολεκτούμε, την πλύση εγκεφάλου, που ασκεί πλέον σε όλους τους τομείς της ζωής με Μ.Μ.Ε., ανάγνωσμα, θέαμα, ψυχαγωγία, εκπαίδευση, ηλεκτρονικά μέσα. Σήμερα, οι αλλοτριωμένοι και αλωμένοι γονείς οδηγούν οι ίδιοι τα παιδιά τους στην εθελούσια δουλεία, πιστεύοντας μάλιστα ότι το κάνουν για «το καλό τους», προσφέροντάς τους μαθήματα γιόγκα (yoga) και «πολεμικών τεχνών» Τάε Κβόν Ντό (Tae Kwon Do) κ. α., αλλά πρωτίστως, επιτρέποντάς τους να βλέπουν τηλεόραση, τον μεγάλο αυτό διαφθορέα ανθρώπων και κοινωνίας και ειδικά τις σειρές «κινουμένων σχεδίων» (cartoons), τα περισσότερα των οποίων είναι γεμάτα αποκρυφιστικό υλικό.
 Τα παιδιά μας αυτά μεγαλώνοντας θα ασχοληθούν σίγουρα με τον αποκρυφισμό (μαγεία), καθώς υπάρχει πλήθος προσφοράς και παράλληλα καλλιέργεια αντιεκκλησιαστικού φρονήματος από τους λεγόμενους «προοδευτικούς» χώρους.
Αξίζει να δούμε αποσπάσματα από σχετι­κό κείμενο, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας («Ελεύθερος Τύπος», «Agenda», 3082007) και που περιγράφει κάποιες από τις προσφορές της γιόγκα σε σχέση με τα παιδιά μας:
 «Μικροί γιόγκι εν δράσει.
Αναπνεύστε, εκπνεύστε, βάλτε το χεράκι πάνω στην κοιλιά, δείτε πως φουσκώνει και, οτι, αμέσως ξεφουσκώνει.
Σε ποιους απευθύνονται τα παραγγέλμα­τα; Μα, σε μωρά, νήπια, αλλά και παιδιά σχολικής ηλικίας. Γιατί τώρα και αυτά μπορούν να παρακολουθήσουν τις asanas2 τους.
Οι μαμάδες star του Χόλιγουντ έκαναν την αρχή. Και εγένετο μόδα. Κι αν νομίζετε ότι η Μαντόνα ήταν η ιέρειαμαμά που πρώ­τη εισήγαγε τα παιδιά της στη φιλοσοφία της γιόγκα πλανάσθε πλάνην οικτράν. Πρωτεργάτης του κινήματος υπήρξε ο Τζων Λένον που γαλούχησε τον υιό Σον με τις ιδέες της γιόγκα, τρόπο ζωής και σκέψης που είχε ασπαστεί και ο ίδιος άλλωστε όταν μαθήτευσε στην Ινδία κοντά σε μεγάλους γκουρού.
Έκτοτε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι και επί των ημερών μας οι διάσημες μαμάδες Γκονίνεθ Παλτρόον, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ελ Μακφέρσον κ.λπ. μπροστά στην αγωνία τους αν θα βρουν θέση στις πιο καλές σχολές γιόγκα, έσπευσαν να κάνουν αίτηση εγγραφής αρκετούς μήνες πριν γεννηθούν τα μωρά τους.
Βέβαια, ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή οι μαμάδες fans του «σπορ», ακόμη κι εκεί­νες που ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το Χόλιγουντ, να θελήσουν να μυήσουν τα βλαστάρια τους στις asanas, τις αναπνοές και τα υπόλοιπα «κόλπα» της γιόγκα για να τα βοηθήσουν από νωρίς να πετύχουν την πολυπόθητη ψυχοσωματική ισορροπία...
Εκτός από τα μαθήματα γιόγκα, σήμερα μπορείτε να βρείτε μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε παιδιά και προάγουν τη Zen4 φιλοσοφία. Μόνο που αυτές απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδιά. Εμείς μόνο θα σας πούμε ότι στα μα­θήματα τάι τσι5, καράτε και ινδικού χορού, γίνεται το αδιαχώρητο από τους μικρούς που μαθαίνουν να κινούν χέρια, πόδια και κορμί αριστοτεχνικά, ενώ παράλληλα ωθούν το μυαλό σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης». 
Είναι σαφές από τα ανωτέρω, που προ­σανατολίζουν τα παιδιά μας, τα παιδιά της πατρίδας μας, όλες αυτές οι πρακτικές, οι δήθεν φιλοσοφικές, οι διαμετρικά ξένες και εχθρικές προς την παράδοσή μας και την Ορθόδοξη πίστη μας.
Κακός μιμητισμός ξενόφερτων προτύπων, που υποβαθμίζουν όχι μόνο τη νοημοσύνη, την αισθητική και τον πολιτισμό μας, αλλά θέτουν και σε άμεσο κίνδυνο την Σωτηρία των παιδιών μας, την δική μας και του Έθνους μας.
 
2. Σημ. Σ.: Θέση του σώματος, τυπικά σχετιζόμενη με την άσκηση της Yoga.
3. Σημ. Σ.: Οι υπογραμμίσεις, δικές μας.
4. Σημ. Σ.: Το Zen είναι σχολή Βουδισμού, του κλάδου Mahayana, που ασκεί την πρακτική του διαλογισμού zazen, με στόχο την εμπειρική «απόκτηση σοφίας» (γνώσης).
5. Σημ. Σ.: Tai Chi Chuan. Είδος των πολεμικών τεχνών προερχόμενο από την Κίνα. Περιλαμβάνεται στις «πρακτικές του Εσωτερισμού».
 
 Από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ (τεύχος 50)

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ        www.egolpion


Read more: http://www.egolpion.com/genitsaroi_yoga.el.aspx#ixzz2kVWNsGLV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου