Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Shri Mataji Nirmala Devi: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥ...

Shri Mataji Nirmala Devi: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥ...



Shri Mataji Nirmala Devi:
  Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥ...
 
   Η Shri Mataji Nirmala Devi (Σρί Ματατζί Νιρμάλα Ντέβι), ιδρύτρια και αρχηγός της Sahaja Yoga (Σαχάτζα γιόγκα), πέθανε στις 23 Φεβρουαρίου 20117, στη Γένοβα, σε ηλικία 88 ετών. Ο θάνατος της, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Αγγλικό Τύπο δεν ανακοινώθηκε στη Βρεταννία μέχρι την 5η Απριλίου 2011, οπότε παρουσιάστηκε στους Τάϊμς ένα «Αφιέρωμα στην Αγιότη­τά Της, Σρί Ματατζί Νιρμάλα Ντέβι».
Σχόλιο τού «Διαλόγου»: Πρόκειται για τη Nirmala Srivastava8 (το γένος Salve Nirmala, ευρύτερα γνωστή ως Shri Mataji Nirmala Devi, 21/3/1923 - 23/2/2011) ιδρύτρια της Sahaja Yoga, ενός «νέου θρη­σκευτικού κινήματος» ή «θρησκείας της νεότητος» (new religious movement), που για τους οπαδούς της -και κατά δήλωσή της- ήταν η «πλήρης ενσάρκωση της Adi Shakti» και ως τέτοια λατρεύεται σε περισ­σότερες από 140 χώρες συμπεριλαμβανο­μένης και της χώρας μας9.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Shakti αντι­προσωπεύει για τους ινδουιστές και για το σύνδρομο της «Νέας Εποχής» την «ιερή δύναμη» ή την «αρχέγονη κοσμική ενέρ­γεια που εμψυχώνει και συντηρεί όλο το σύμπαν». Ακόμη, η Shakti αποτελεί προ­σωποποίηση της «θείας γυναικείας δημι­ουργικής δύναμης», συχνά δε αναφέρεται ως «Η Μεγάλη θεϊκή Μητέρα».
Βασικός στόχος της Sahaja Yoga είναι "αφύπνιση της Κουνταλίνι Σάκτι», που κατά την παράδοση της Γιόγκα, συνιστά τη «δύναμη της ζωής», τη σεξουαλική ενέργεια «που μπορεί να αφυπνιστεί ως συνειδητή δημιουργικότητα». Οι πρακτι­κές αυτής της «αφύπνισης» αφορούν σε σεξουαλικές δραστηριότητες που ποικί­λουν από οργάνωση σε οργάνωση, απαν­τώνται δε και στον νεοσατανισμό (Aleistair Crowley).

7. Αναδημοσίευση από το Fair News, Ιούλιος 2011.
8. http://en.wikipedia.org/wiki/Nirmala_Srivastava & http: //en. wikinedia. or e/wiki/Shakti
9. Βλ.: «Ομάδες ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη πί­στη», έκδ. Ζ' Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμέ­νων Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, σ. 75, αριθμ. 201.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟΣ (ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011, ΤΕΥΧΟΣ 65) 
Ἀντιαιρετικόν Ἐγκόλπιον    www.egolpion.com
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2012


Read more: http://www.egolpion.com/mataji_nirmala.el.aspx#ixzz2kVZBMroz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου