Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Γκουρού, Δάσκαλοι και ...Προφήτες

Γκουρού, Δάσκαλοι και ...Προφήτες



ΓΚΟΥΡΟΥ,
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ


________ ΕΝΤΙΡ ΜΑΚΕΝΤΟ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ (ΡΩΜΑΙΟ)-καθολικός και μαζί με τον Ρ. Σοάρες δημιούργησαν την Παγκόσμια « εκκλησία» της Βασιλείας του Θεού. Στην πορεία ο Σοάρες αποχώρησε για να δημιουργήσει τη δική του «εκκλησία» και ο Μακέντο έμεινε να είναι ηγέτης μίας από τις πλέον ανερχόμενες αιρέσεις. Έχει 10 εκατ. πιστούς στη Βραζιλία και παρουσία σε 170 χώρες. Έπεσε και αυτός θύμα κρυφής κάμερας, όπου τον έδειχνε σε μία ομιλία του προς τους επισκόπους και τους ιερείς του να τους παρακινεί να συγκεντρώνουν περισσότερα χρήματα από τους πιστούς.

________
ΧΕΜΠΕΡ ΖΕΝΤΖΣΧΑΠΟ το 1982 βρίσκεται στο τιμόνι της « εκκλησίας» της Διεθνούς Σαϊεντολογίας. Της μητρικής «θρησκείας» της Σαϊεντολογίας η οποία αριθμεί ήδη πενήντα τέσσερα χρόνια ζωής. Η Σαϊεντολογία, η οποία πρεσβεύει τη μελέτη της γνώσης και της αλήθειας, διαθέτει σήμερα περίπου 1 εκατ. πιστούς, οι οποίοι για να γίνουν μέλη και για να αναληφθούν πνευματικά έβαλαν αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τα ετήσια κέρδη της θρησκείας από τις συνδρομές και τις δωρεές των μελών εκτιμώνται μόνο για τις ΗΠΑ στα 300 εκατ. δολάρια.

________
ΜΑΧΑΡΙΣΙ ΜΑΧΕΣΟ ΓΚΟΥΡΟΥ ΠΟΥ συνομιλούσε μαζί με τους Beatles σήμερα είναι 92 ετών, ιδρυτής του Υπερβατικού Διαλογισμού και ένας από τους πλέον εύπορους πνευματικούς ηγέτες. Από τα βιβλία, τις περιοδείες, τις τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και τις δωρεές των πιστών σήμερα θεωρείται ο πλέον πλούσιος πνευματικός ηγέτης. Η περιουσία του υπολογίζεται με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς στα 3,6 δια δολάρια και σύμφωνα με κάποιους άλλους ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια.

________ ΣΑΝ ΜΙΟΥΝΓΚ ΜΟΥΝ
ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ Ενοποιημένης Εκκλησίας (
Ενωτικής «εκκλησίας») , μιας θρησκείας που ξεφύτρωσε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και στην οποία οφείλουμε τη μόδα των μαζικών γάμων. Στη δεκαετία του 1960 φέρεται ότι ήταν συνεργός της CΙΑ με στόχο την καταπολέμηση της ανάπτυξης του κομμουνισμού στην Κορέα. Σήμερα η θρησκεία έχει εξαπλωθεί σε αρκετές χώρες της Ασίας και της Νότιας Αμερικής και βασικό της έσοδο είναι οι μαζικές τελέσεις γάμων.

________
ΜΠΕΝΙ ΧΙΝ Ο πιο «ΗΟΤ» τηλεευαγγελιστής ( ψευτοχαρισματικός - πεντηκοστιανός ) της αμερικανικής τηλεόρασης αυτή την περίοδο. Γεννήθηκε στο Ισραήλ από Έλληνα πατέρα και Αρμένισσα μάνα. Μεγάλωσε ως ελληνορθόδοξος στον Καναδά και νωρίς κατάλαβε ότι η εκμετάλλευση της πίστης των ανθρώπων αφήνει χρήμα. Η τριαντάλεπτη εκπομπή του «Αυτή είναι η μέρα σου» αναμεταδίδεται από τουλάχιστον είκοσι χριστιανικά ( αιρετικά ) κανάλια. Έχει γεμίσει επανειλημμένως τα μεγαλύτερα στάδια με αποκορύφωμα της ατραξιόν το «θαύμα», όπου συνήθως κάποιος αγνώστου προελεύσεως ανάπηρος που θα σταθεί στα πόδια του. Τον Νοέμβριο του 2006 το CBC με κρυφές κάμερες παρουσίασε όλη την απάτη αλλά οι πιστοί φάνηκαν ιδιαίτερα άπιστοι στις αποκαλύψεις και συνέχισαν να ακολουθούν το είδωλο τους.

________
ΚΡΕΦΛΟ ΝΤΟΛΑΡ ΤΗΛΕΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ που δικαιολογεί πλήρως το επίθετο του. Το μότο του είναι «ο Ιησούς δεν ήταν φτωχός και θέλει οι χριστιανοί να είναι επίσης εύποροι». Το πιστεύει τόσο πολύ καθώς ήδη στα 45 του έχει ήδη το προσωπικό του αεροπλάνο και η αξία της κατοικίας του στη Νέα Υόρκη ξεπερνάει τα 2,4 εκατομμύρια δολάρια. Δικαιολογεί την απόκτηση του αεροπλάνου λέγοντας ότι «σαν ξυλοκόπος πρέπει να έχεις ένα τσεκούρι για να κάνεις τη δουλειά σωστά. Έτσι και εγώ έχω ένα αεροπλάνο να πηγαίνω από το ένα σημείο στο άλλο και να κάνω τον πάστορα στις εκκλησίες μου». Το ποίμνιο του υπολογίζεται σε περίπου 40.000 που παρακολουθούν ανελλιπώς τις εκπομπές του από τη συνδρομητική τηλεόραση, έχουν αγοράσει και τα 70 βιβλία που έχει εκδώσει, ενώ κάθε μήνα προμηθεύονται και το περιοδικό του. Μαζί με τον Ηinn είναι και αυτός στην ομάδα των 6 τηλεευαγγελιστών που βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο της δικαιοσύνης η οποία εξετάζει τον απότομο πλουτισμό του.

Και ιδού οι ψευτοπροφητείες των ψευτοαιρέσεων και ψευτοποιμένων ( ψευτοπροφητών ) που ελέγχουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και ισχυρίζονται ότι ... μιλούν με τον Θεό ! Και , δυστυχώς, υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους επαγγελματίες ψευτοποιμένες και ψευτοπροφήτες , τους ιδρυτές και εξουσιαστές σύγχρονων αιρέσεων του 19ου και 20ου αιώνα. Αυτοί προσπαθούν να γκρεμίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία με πακτωλό χρημάτων και μέσων (ΜΜΕ , όπως έντυπα, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ιστοσελίδες) κλπ. Ποιος τίμιος Χριστιανός μπορεί να ακολουθήσει τις ψευτοεκκλησίες που κατασκεύασαν αδίστακτοι άνθρωποι στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο; Ποιος τίμιος Χριστιανός θα δεχτεί να υπηρετεί εφ' όρου ζωής τους ψευτοπροφήτες που τον παραμυθιάζουν ότι «συνομιλούν» με τον Θεό και λαμβάνουν «οδηγίες» από αυτόν ; Ποιος τίμιος Χριστιανός θα δεχτεί να ανήκει σε ανθρώπινα δημιουργήματα ψευτοποιμένων, όπως προειδοποιεί η Αγία Γραφή ;


Το δημοσίευμα είναι από τον Ελεύθερο Τύπο ( 9 Σεπτεμβρίου 2006 ), σελίδα 19:

Η παραχριστιανική οργάνωση «Οίκος Γιαχβέ ή Ιεχωβά»  προβλέπει ότι στις 13 Σεπτεμβρίου 2006 θα ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή.
Πιο αισιόδοξοι «Οι Μάρτυρες του Κυρίου και ο αληθινός Κώδικας της Βίβλου» προβλέπουν ότι κάποια στιγμή ανάμεσα στο δειλινό της 8ης Σεπτεμβρίου και το δειλινό της 9ης Σεπτεμβρίου 2006, τρομοκράτες θα ρίξουν πυρηνική βόμβα στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στο Μανχάταν...(http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8592?read=377&forum=40989)


Αντιγράφω από το Βήμα( 16/09/2006), σελίδα 22 :
Περίμεναν τη συντέλεια του κόσμου Μαούκε (Κένυα )
Οι Κενυάτες πιστοί μιας εδρεύουσας στις ΗΠΑ θρησκευτικής αίρεσης, η οποία είχε προσδιορίσει ότι μετά τις 12 Σεπτεμβρίου θα ερχόταν το τέλος του κόσμου με το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου, κατέφυγαν την προηγούμενη Τετάρτη 13 του μηνός στα καταφύγια, παρά την αποτυχία της πρόβλεψής τους. Δεκάδες μέλη του Οίκου Γιαχβέ, που είναι εφοδιασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια και φορούν μακριά παλτά, έχουν χτίσει ένα δίκτυο υπόγειων κρυψώνων στο μικρό χωρίο Μάουκε της Αφρικανικής χώρας !


Ελεύθερος Τύπος, (16/09/2006), σελ.64:

Ο «ιερέας» της φυλής Γιέν στο Ταγκό της Αφρικής «ευλογεί», ραντίζοντας με «ιερό νερό» τους πιστούς του βουντού , στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ Επε Εκπε. Στο αποκορύφωμα της θρησκευτικής γιορτής ο ψευτο-ιερέας θα αναζητήσει την « ιερή λίθο» σε ένα δάσος που περικλείεται από ένα λίθινο φράκτη. Βάσει του χρώματος της πέτρας θα προβλέψει τι μέλει γενέσθαι στη κοινότητα του χρόνου!
(http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8592?read=406&forum=40989 )


ΠΑΤ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ ( Ελ.Τύπος, σελ 21, 4/1/2007 ):
Προβλέπει Τρομοκρατική επίθεση μέσα στο 2007
Εμπιστευτικό μήνυμα από το... Θεό για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ μέσα στο έτος 2007 , υποστηρίζει πως έλαβε ο υπερσυντηρητικός τηλεοπτικός ιεροκήρυκας (ευαγγελικός) Πατ Ρόμπερτσον καθώς προσευχόταν. Ωστόσο πρόσθεσε πως δεν θα πρόκειται «κατ' ανάγκη για πυρηνική επίθεση».

Ο σύγχρονος... Νοστράδαμος δήλωσε μάλιστα ότι «οι κακοί άνθρωποι θα κυνηγήσουν τις ΗΠΑ», προβλέποντας πως θα κυριαρχήσει το χάος. Ο Ρόμπερτσον κατά καιρούς έχει προβεί σε ανάλογες δηλώσεις.

Κατά παράδοση αστοχεί στις προβλέψεις του, τις οποίες, όμως, αποδίδει στο Χριστό. Όλοι , λοιπόν, κατανοούν ότι τις οδηγίες στους ψευτοχαρισματικούς ευαγγελικούς και πεντηκοστιανούς και στην εταιρία Σκοπιά και στους αντβεντιστές και όλους τους άλλους ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ, αλλά κάποια άλλα πνεύματα και Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ, όπως λέει η Αγία Γραφή ! Και το χειρότερο είναι ότι όλοι αυτοί θεωρούν και αυτοδιαφημίζονται ως «ερμηνευτές» της Γραφής και ως «χαρισματικοί» και «αναγεννημένοι» και «βαπτισμένοι στο Άγιο Πνεύμα»! Τι να πει κανείς ; Θεομπαίχτες ! Αιδώς Αργείοι !
 

 Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com


Read more: http://www.egolpion.com/07B0AD23.el.aspx#ixzz2kVYKj5w5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου